Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2007 22:57 - Никой не е казал, че победите са лесни
Автор: mickeymike90 Категория: Други   
Прочетен: 1438 Коментари: 1 Гласове:
0



        А мечтите са различни – едните са тези които по всякакви математични, физични или социални закони са невъзможни. Примерно искам да имам крила и да летя редом с птиците. Но тези мечти съществуват само в детството и колкото повече опознаваш тези закони и истини, те излизат от обхвата на думичката “мечта”. Другите мечти са по-страшни, защото те имат макар и нищожен процент успеваемост. Този процент се нарича “надежда”. И така човек се надява, надява, а то все не става, не става, ...следователно тези мечти водят до разочарованията, защото надеждата умира последна, но и тя все пак умира и то бавно и мъчително...

Но за разочарованията: Първото е когато откриеш, че Дядо Коледа не съществува. Може би това е така, защото в този момент осъзнаваш, че си малко пораснал. И така човек , приел идеалите, изградил си една представа за заобикалящото го, тръгва по своя самостоятелен път, в очакване всички да са като него. Но в един хубав ден се сблъсква с нея - госпожица Жестока Действителност и стига до противоречието идеал-реалност. Разочарованието е твърде голямо, защото очакванията му са били други, почувствал се е излъган от себе си. Пример за такова разочарование е любовта, която е колкото и красива, толкова и коварна, или едно приятелство, завършило с предателство. И за да оцелее тая душа човекът трябва да промени светогледа си, трябва да взаимства от другите за да бъде част от обществото, капка вода в океана на фалшивото и подправеното, а онези вечните идеали са сигурно забравени в дълбините на младата душа.

Бях готовa да обичам целия свят - никой не ме разбра; и аз се научих да мразя... Как може да обичаш, а в замяна да те мразят и то именно заради това, че обичаш. Явно има някаква грешка в задачата. Но кой ти търси грешката, просто се сменя досегашната формула с друга по изгодна(можеш да го наречеш с термина “еволюция” или  “приспособяване”)....и идва третото разочарование – разочарованието от самия себе си. Ти изведнъж разбираш, че си един от нас, един от тези, които си смятал за несправедливи, жестоки и виновни. И ето в речника ти се прибавя нова дума – отмъщение.От къде накъде другите ще се държат така с тебе, не може ли и ти да се държиш така, да подражаваш, да си избиваш комплексите и да ги набиваш на някой друг. Хайде давай! Браво!...Какво, да не би да се почувства виновен? А какво си направил? – Нищо нередно или поне нищо, което другите да не са правили. Да не би сега да искаш да бъдеш малко детенце, играещо безгрижно в пясъка. Искаш, но как ще стане ако вървиш заслепен от собствената си глупост по отъпкания път, който е еднопосочен и ти го знаеш много добре. Така, че спри за миг и прецени трезво следващите си стъпки за да не се настъпиш сам и да паднеш. Помисли като един “уникален човек”, а не като “един от другите”, кое е правилно и кое не е, отърси се от хорската заблуда и предразсъдък и се бори за справедливост, защото това, че “те” са много не означава, че са прави, напротив, понякога показва колко по-голяма е тяхната глупост и заблуда и тогава ти ще стоиш отстрани и вътрешно ще се смееш на тяхната наивност. Дори притиснат всестранно от ежедневието, ти не трябва да се отказваш. Бори се. Не се оставяй в техните лапи, защото или ще станеш един от тях или много бързо ще навлечеш болничните дрехи и ще прекараш остатъка си в някой диспансер. Знам, че е трудно, но никой не е казал, че победите са лесни. Няма ли да се почувстваш щастлив от удовлетворението накрая смело да кажеш: “Аз се старах да живея пълноценно и правилно и правех добро. Моето време вече е минало, но за вас ме е страх, защото... ”

 



Тагове:   Никой,   казал,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mickeymike90 - Дано не си права
03.05.2007 00:08
защото.ако си за какво сме се родили!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mickeymike90
Категория: Други
Прочетен: 249458
Постинги: 47
Коментари: 96
Гласове: 154
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930